FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZŐRTELENÍTÉS
     (egyszerűen)
 
*  A legegyszerűbb módszer a szőkítés. A szőkítést csak abban az esetben végezzük, ha a végtagokon a szőrzet nem vastag és nem hosszú. Az erős szőrszálak szőkítésével ne is kísérletezzünk, mert nehezen halványodnak el.
*  A legtartósabb a gyantázás, de házi gyantázással ne foglalkozzunk, mert veszélyes. Bízzuk a gyantázást a kozmetikusra. A gyantázás sem tartós, kb. 5 hetenként kell megismételni.
*  A bőrünk mindig szép sima lesz, ha a szőrszálakat borotvával távolítjuk el. Ennek ellenére nem tanácsos alkalmaznunk ezt a megoldást, mert a szőrzet idővel megerősödik, sötétebb lesz, és a műveletet naponta meg kell ismételni.
*  A szőrszálak eltüntetésére nagyon jó módszer a szőrzet habköves ledörzsölése. Alkalmazása túl érzékeny bőr esetében azonban nem ajánlatos. A bőrt óvatosan viszonylag hosszú ideig és türelemmel kell dörzsölnünk.
*  Fájdalom nélkül, gyorsan eltávolítja a szőrzetet a szőrtelenítőkrém. Lényeges, hogy a krémet úgy kenjük fel a szőrtelenítedő területre, hogy a szőrszálak takarva legyenek.
*  Ha epilátorral dolgozunk, a szőrszál nem nő ki többé. A szerkezet a szőrtüszőket pusztítja el. A művelet nem fájdalommentes. Epilátort otthon ne használjunk, mert szakértelmet kíván.(1995)