FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
SZŰK CIPŐ
     (tágítása)
 
*  Ha cipőnk csak kissé szorít, húzzuk egy számmal nagyobb sámfára, és hagyjuk rajta több napig. A cipo kényelmessé válik.
*  Kicsit kitágul a szűk cipo akkor is, ha a belsejét denaturált szesszel bedörzsöljük, és sámfára húzzuk. Néhány nap múlva már felvehetjük, nem fog szorítani.
*  Megoldhatjuk úgy is, hogy denaturált szeszben átitatott harisnyát húzunk a sámfára, és erre húzzuk rá a kényelmetlen cipőt. Egy-két nap után a cipo már annyira kitágul, hogy hordható lesz.
*  Jó megoldás, ha cipőnk belsejét felgozöljük, a bort hagyjuk jól megpuhulni, majd a cipot felhúzzuk, s a lábunkon megszárítjuk.
*  A cipő belsejébe hideg vizet is önthetünk, amit rögtön folyassunk ki belole. Ezután húzzuk a lábunknak megfelelő méretu sámfára, kívülrol pedig töröljük át vizes ronggyal, majd hagyjuk megszáradni. Végül a megszáradt cipőt kenjük be vékonyan glicerinnel. Kb. egy hét alatt a megfelelo méreture tágul.
*  Kényelmesebb lesz a cipő, ha a sámfát a kritikus helyen gyertyaviasszal becsepegtetjük, majd miután megszáradt, a cipőt óvatosan ráhúzzuk és néhány napig rajta hagyjuk. E megoldás csak abban az esetben lesz sikeres, ha a cipő csak egy meghatározott helyen szorít.