FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TAKARÍTÁS
     (tippek)
 
*  Az előzőleg már jól kiszellőzött ágyneműt a takarítás megkezdése előtt ágyazzuk be, nehogy a felkavart por ellepje.
*  A munkát lehetőleg kívülről befelé és felülről lefelé végezzük. Először mindig az előszobával kezdjük, mert innen kerül a lakásba a piszok nagy része.
*  Ha lehetőségünk van, az előszobából, szobából vigyük ki a kisebb szőnyegeket az udvarra, erkélyre. Ott söpörjük le vagy porszívózzuk ki. Nagy szőnyeget viszont csak a padló portalanítása után porszívózzunk, mert különben ismét beporosodik. Alkalmanként porszívózzuk ki a szőnyegek hátoldalát is.
*  Felmosás, feltörlés előtt érdemes a vizes helyiségek padlózatát is felporszívózni, így a felmosást megnehezítő szennyeződéseket is könnyebb eltávolítani.
*  Portörlésnél a tollseprűt mellőzzük, mert a port nem távolítja el, hanem csak más helyre szórja. Port fel- vagy letörölni csak pormentes, tiszta ruhával lehet. A fényes felületű tárgyakat portörléskor dörzsöljük át puha ruhával, így feleslegessé válik a külön tisztítók használata.
*  A rendszeres takarítás mellett évenként egyszer-kétszer célszerű nagytakarítást is végezni. Egyszerre csak egy dologgal foglalkozzunk (ablaktisztítás, függönymosás, padló, szőnyeg porszívózása), mert különben megnehezítjük a munkánkat, elhúzódik a takarítás.