FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TÁLALÁS
     (szabályai)
 
*  Meleg ételt mindig forrón tálaljunk, még nyáron is. A meleg étel hidegen, de még langyosan is íztelen, élvezhetetlen. A tálalóedényeket tálalás előtt a sütőben melegítsük fel.
*  A leveses, főzelékes, pecsenyés tálak legyenek ízlésesek, praktikusak. Soha ne adjuk az ételt lábosban vagy fazékban az asztalra, és a tálakat se zsúfoljuk túl. A tálak széleit mindig hagyjuk szabadon, húsfoszlányok ne legyenek rajtuk.
*  A fogásokat csak tiszta, az előző maradékoktól megtisztított asztalon tálaljuk. A szennyes, elhasznált tányért, evőeszközt takarítsuk el. Az ételeket lehetőleg a háziasszony tegye tányérunkba, de elfogadható az is, hogy ha a tálból mindenki maga vesz.
*  Előbb a levest, a főzeléket tálaljuk, mert ezek hamar kihűlnek, majd a húsokat. A húsra a szaftot, a mártást csak akkor öntsük, amikor már az asztalra tettük. Ezeket inkább tegyük külön mártásos csészében. Különböző köreteket is külön adjuk az asztalra. A reszelt sajtot csak az asztalon hintsük az ételre.
*  A hideg húsok, felvágottak tálalásakor igyekezzünk egyforma szeleteket vágni. Hidegtálunkról soha ne hiányozzék valamilyen zöldségféle.(1995)