FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TAMPON
     (vérzésre)
 
*  A tampon használatakor mindig a megfelelő méretet válasszuk. A méret nagyságát elsősorban a vérzés erőssége határozza meg. Ezért erős vérzésnél a nagyobb méretű, a gyengébbnél a kisebb tampont használjuk. Célszerű többféle méretet tartani otthon.
*  Ha kezdők vagyunk, először mindig a mini tampont válasszuk, mivel ezt a legegyszerűbb kezelni. Ha viszont többször szültünk, a nagyobb méretű extra, speciális tampont használjuk.
*  A tampont a hüvely középső szakaszába helyezzük, így már a hüvelyben felszívja a menstruációs folyadékot, ezáltal a külső nemi szervek teljesen tiszták maradnak, s nem keletkezik kellemetlen szag sem.
*  A tamponhasználat során nemcsak az alapvető higiénés szabályokat kell betartanunk, hanem a tampon felhelyezése előtt is kezet kell mosnunk. Így megakadályozhatjuk, hogy a baktériumok elszaporodjanak a hüvelyben.
*  A tampont 4-6 óránként cseréljük. A kelleténél korábban ne vegyük ki, mert ha nem eléggé telített, dörzsölheti a hüvely falát, és az eltávolítás során kellemetlen, égető érzés léphet fel. 8 órán túl se használjuk még akkor sem, ha a menstruációs folyadék nem annyira bőséges, hogy átáztassa. (1995)