FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TÁNC
     (illemtana)
 
*  A táncot mindig felkéréssel kezdjük. Lépjünk oda a hölgyhöz, és kérjük fel a táncra. Ha elfogadja, mehetünk táncolni. Ha viszont a hölgy az asztalnál ül, attól kérjük fel, akinek a társaságában van. Nagyobb társaság esetén a legközelebbi hozzátartozójától kérjünk engedélyt.
*  Ha a hölgy elfogadta felkérésünket, kölcsönösen mutatkozzunk be. A bemutatkozás kézfogással, és a teljes név bemondásával történik. Csak keresztnévvel bemutatkozni illetlenség.
*  A felkérés szabályait akkor is tartsuk meg, ha a felkért nő jó barátunk, rokonunk. Ha felkérésünket visszautasítják, elvárhatjuk, hogy megindokolják.
*  Tánc közben beszélgethetünk, de nem illik a táncparkettről kiszólni, harmadik személlyel társalogni, integetni stb. A tánc végén illik megköszöni a táncot, és a hölgyet visszakísérni az asztalhoz, még akkor is, ha tánc közben kértük le. Partnernőnket a parketten egyedül hagyni nagy illetlenség.
*  Nem illik cigarettával, táskával stb. táncolni! Csúnya illetlenség az is, ha pohárral a kézben táncolunk. Feltűnő stílusú tánc pedig csak szűk körű társaságban fogadható el.
*  A lekérés szabályait a helyi szokások szerint tartsuk be. Alapszabály azonban, hogy lekéréskor a táncolókat mindig szemből közelítsük meg, és így kérjük le a hölgyet. Ilyenkor az előző partnernek illik megköszönni a táncot, és udvariasan átadni a partnerét. A lekérést visszautasítani nem szabad! A lekért nőt visszakérni sem illendő.(1995)