FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TARACK
     (irtása)
 
*  A tarack (tarackbúza) rendkívül makacs gyomnövény, de kiirtható. Fontos, hogy a tarackot rögtön felbukkanásakor eltávolítsuk.
*   Legjobb a tarackos területet felásni, s eközben minden gyomot eltüntetni. Ne hagyjunk egyetlen gyökeret sem a talajban, mert a bennmaradó gyökér újból kihajt. Az összegyűjtött gyomot mindig égessük el.
*  Ha gyommentesítettük a területet, igyekezzünk karbantartani. A felső réteg gyakori kapálásával, könnyű felsarabolásával akadályozhatjuk meg, hogy a növény újból megtelepedjen. De az se rossz, ha az első évben olyan növényeket ültetünk (rozst, repcét vagy zöldtrágya-növényeket), melyek elnyomják a gazt.
*  A tarack elleni védekezésben eredményesen használhatjuk a fekete fóliás takarást is. Ez a módszer azonban csak kisebb felületeken előnyös.
*  A tarack irtására vegyszeres megoldást is alkalmazhatunk. A felásott területet (ültetés, vetés előtt) permetezzük le vízben feloldott Glialka nevű gyomirtó szerrel. A permetezés hatásárra a tarack hajtásai elszáradnak, gyökerei pedig elpusztulnak. A szer a leveleken keresztül szívódik fel. (1995)