FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TEAKÉSZÍTÉS
     (forrázással)
 
*  A teát lehetőleg porcelán kannában készítsük, a vizet pedig mindig egy másik edényben forraljuk. A forrázat előállításánál mellőzzük a fémedényeket, mert a fém tönkreteszi a tea ízét. A teás edényt más célra ne használjuk!
*  A forrázat mindig friss vízből és friss teából készüljön. A legzamatosabb a desztillált vagy ásványvízzel készített tea. Ha csökkenteni szeretnénk a forrázat erejét, adjunk hozzá nagyobb adag forrásban levő vizet. A tealeveleket csak egyszer érdemes leforrázni, mert a további forrázatok már alig tartalmaznak zamatos anyagot.
*  A teát főzni nem szabad! A jó tea mindig forrázással készül. Először öblítsük ki meleg vízzel a teáskannát, majd csészéként tegyünk bele egy teáskanálnyi teát, ezután öntsünk rá annyi forró vizet, hogy ellepje, fedjük le, és rövid ideig hagyjuk állni. Így a kannában igen erős teakivonat keletkezik. Ezt ízlésünknek megfelelően öntsük fel forró vízzel, és csészékben szolgáljuk fel.
*  A teába jutott csersavat eltávolíthatjuk, ha borsó nagyságú finom tiszta zselatint dobunk a kész teába. Ez a csersavat megköti és leválasztja, a zamatos anyagok és a thein viszont nem változnak. Ilyenkor azonban a teát újból le kell szűrnünk.
*  Mivel a tea zamatát idegen anyagok módosítják vagy elrontják, lehetőleg kerüljük az ízesítőket (cukor, citrom, rum stb.)! Ha mégis használunk, a teát csak forrázás után ízesítsük!(1995)