FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TEFLONEDÉNY
     (tudnivalók)
 
*  A teflonbevonatú edényt első használatbavétel előtt mosószeres meleg vízzel mossuk le, majd szárazra törlés után egy kávéskanálnyi étolajjal kenjük be a teflonbevonatot. Ezt követően egy percig melegítsük az edényt.
*  A főzést és sütést villany- vagy gáztűzhelyen közép fokozaton, fa vagy széntüzelés esetén kisebb tűzön ill. a tűzhely szélén végezzük. A gáztűzhelyen a 2 milliméternél vékonyabb falú teflonlábasok, -fazekak stb. alá mindig tegyünk lángterelőt.
*  A húsok kivételével a teflonedénybe is tanácsos zsiradékot tenni, különben ebben az edényben is odaéghet az étel. A zsiradékot (zsírt, olajat, vajat) melegítés előtt rakjuk az edénybe.
*  Ha az étel leégett, a megégett részt ne kapargassuk éles szerszámmal, súrolószert se használjunk. Öntsünk az elszenesedett kéregre egy ujjnyi vizet, forraljuk fel, és várjuk meg, amíg magától felázik.
*  Forró teflonedénybe hideg folyadékot ne öntsünk, mert károsodhat a bevonata. Az edényben vágni, szeletelni sem szabad! A benne lévő étel mozgatásához, forgatásához, kiemeléséhez csak fa eszközöket használjunk.
*  Az edény használata után a teflonbevonatot meleg vízzel, szivaccsal vagy mosogatóruhával tisztítsuk meg, ezután puha konyharuhával töröljük szárazra. Minden esetben kerüljük a fémgyapot, valamint a súrolópor használatát.
*  Ha a nem gondosan kezelt teflonserpenyő foltossá vált, egy pohár vízhez keverjünk fél pohár 10%-os ecetet, és egy evőkanál szódabikarbónát. Öntsük a serpenyőbe, és forraljuk 10 percig. Utána langyos vízzel öblítsük ki, töröljük szárazra, és vékonyan olajozzuk be. (1995)