FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TELEFONÁLÁS
     (illemtana)
 
*  Ha telefonálunk, elsőként mindig mutatkozzunk be és közöljük, hogy kivel szeretnénk beszélni. A tárgyra csak akkor térjünk rá, ha már meggyőződtünk arról, hogy a keresett személlyel beszélünk. Ha a telefonálást hosszabbra tervezzük, kérdezzük meg a hívott felet, hogy van-e ideje.
*  Ha mi kezdeményeztük a hívást, akkor a beszélgetést is mi fejezzük be. Ha nőnek telefonálunk, mindig várjuk meg, amíg a hölgy befejezi a telefonálást. Ha beszélgetés közben megszakad a vonal, mi tárcsázzunk újra, még abban az esetben is, ha a hívás kezdeményezője hölgy volt.
*  Ha személyesen nem tudjuk felvenni a telefonkagylót, akkor az, aki felveszi, kérdezze meg, hogy kit és mikor hívhatunk vissza. Ha pedig az egyik telefonon beszélünk, és a másik is csöng, akkor kérjünk bocsánatot a beszélgetés megszakításért, és vegyük fel a másik kagylót, kérjük a hívó fél türelmét, és az előző készüléken fejezzük be a beszélgetést.
*  Nem illik magánlakást étkezési időben, a déli szieszta idején, este 21 óra után és reggel 9 óra előtt felhívni. Ha viszont tévesen tárcsáztunk, kérjünk elnézést a zavarásért. Abban az esetben, ha minket hívnak tévesen, udvariasan közöljük, hogy tévedés történt.
*  Beszélgetésünk legyen mindig rövid és lényegre törő. Nem illik hosszú ideig feltartani a hívott félt.(1995)