FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TENGERI MALAC
     (tudnivalók)
 
*  A tengeri malacot, mivel nagy testű állat, legalább 80x4o cm alapterületű és 4o-50 cm magasságú terráriumba helyezzük. A terráriumot lehetőleg félárnyékos, huzatmentes és csöndes helyre tegyük, hogy az állat pihenni is tudjon. Elhelyezése a hálószobában nem tanácsos, mivel hajnalban hangos.
*  Alomnak száraz szénát vagy pormentes faforgácsot használjunk. A fűrészpor nem jó, mert szemgyulladást és légúti megbetegedést okozhat az állatnak. Az alom legyen mindig tiszta és száraz. Szükség szerint cseréljük. Tavasztól őszig a kertben is tarthatjuk. Kerítsünk el neki egy kis helyet a kertben. Ilyenkor azonban óvjuk a tűző napfénytől.
*  A tengeri malac elsősorban növényevő állat, ezért naponta bőségesen kell adnunk neki zöldséget, gyümölcsöt, de némi szemes takarmányt és állati fehérjét is etessünk vele. Ha rendszeresen ellátjuk zöldséggel, gyümölccsel, akkor nem kell itatásáról gondoskodnunk. Száraz takarmányozás esetén viszont feltétlenül adjunk neki tiszta vizet.
*  Mivel foga állandóan nő, rágcsálási lehetőséget kell biztosítanunk a számára. Legjobb, ha egy kisebb faágat teszünk a terráriumába. Nem harapós, barátságos állat, jól tűri a simogatást. Kiváló játszótársa lehet a gyerekeknek, egészen kicsi korban azonban mégsem ajánlott.(1995)