FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TERMOSZ
     (mosása)
 
*  A termoszüveget használat után azonnal mossuk ki szódás meleg vízzel és üvegmosóval. Ha nem tudjuk mindjárt kitisztítani, legalább többször öblítsük ki vízzel, majd később mosogassuk el. A kimosott termoszban éjjelre hagyjunk hideg vizet.
*  Mosogatáshoz szóda helyett használhatunk szódabikarbónát is. Ilyenkor a termoszt töltsük fel forró vízzel, és szórjuk bele a szódabikarbónát, az oldatot hagyjuk benne éjszakára. Másnap alaposan öblítsük ki.
*  Mosogatásnál ügyeljünk arra, hogy ne kerüljön víz az üvegbetét és a szigetelés közé, mert különben tönkremegy. Vízben ne áztassuk!
*  A termoszt mindig dugaszolatlanul tegyük el, így nem dohosodik meg. Ha az üvegnek szaga lenne, mossuk ki egészen enyhe hipermangános oldattal. Hideg vízzel többször öblítsük.
*  Ha a parafadugónak kellemetlen szaga van, főzzük ki sós vízben. Ha pedig kiszáradt és nem zár, áztassuk meleg vízben, majd töröljük szárazra.
*  Ha erős illatú ételt teszünk a termoszba, a parafából készült dugóját előbb fedjük be celofánnal, hogy a parafa ne szívja magába a szagot.(1995)