FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TERPENTIN
     (tudnivalók)
 
*  Terpentinnel festékek és lakkok hígíthatók, festékes ecsetek, eszközök tisztíthatók. Segítségével eltávolíthatjuk a friss és száraz festéknyomokat. Kiváló tisztítószer, zsírtalanításra is alkalmazhatjuk, jól oldja a zsírokat, olajokat.
*  Terpentin segítségével a ruháról könnyen eltüntethetjük a gyanta- és kátrányfoltokat. A foltot csak át kell áztatni vele, és ha feloldódott, alkohollal le kell törölni. A folt helyét azonban célszerű langyos vízben is kimosni. Kényesebb anyagok esetén először végezzünk próbatisztítást.
*  Sztearinnal keverve igen jó bútorfényező. De csak annyi sztearint oldjunk fel, hogy fényezéskor ne képződjenek fehér csíkok.
*  Terpentinnel a bőrkárpitot is tartósíthatjuk, ha méhviaszt oldunk fel benne, és ezzel alaposan bekenjük a kárpitot. A viasz megakadályozza a bőr víztartalmának csökkenését, így a bőr megtartja lágyságát, nem törik.
*  Ha a beeresztett fapadlóra vagy műanyag padlóra zsírfolt kerül, terpentinnel egyszerűen ledörzsölhetjük. Nem marad folt utána. Ha penészes a padló, akkor először terpentines vízzel mossuk fel, majd a foltokat óvatos dörzsöléssel távolítsuk el. Utána pasztázzunk.
*  Ha a gyakran hordott bőrcipőnket hetente áttöröljük terpentines, majd glicerines ruhával, megtartja puhaságát, nem törik. A szerekből azonban csak annyit vigyünk fel a bőrre, amennyit beszív. Ha megszáradt, száraz ronggyal dörzsöljük át.(1995)