FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TESTSZAG
     (csökkentése)
 
*  A testszagot illatszerekkel teljesen elnyomni nem lehet. Ha a testszag az egyes bőrtájékon (hónalj, kéz, láb) kismérvű, helyi kezeléssel befolyásolhatjuk. A helyi kezelések hatása azonban csak időleges, mert a mirigyek kiválasztódása természetes, létfontosságú folyamat, tehát nem szüntethető meg.
*  Alapfeltétel a mindennapos tisztálkodás. A napi fürdés vagy zuhanyozás megszabadít a bőrünkre rakódott portól és zsírtól, és csökkenti azokat a baktériumokat, amelyek testszag kialakulásához vezethetnek.
*  De egyedül a mosakodás, fürdés sem segít. Használnunk kell még speciális dezodoráló szereket is (púder, spray).
*  Testszagunkat sűrű fehérneműváltással is leküzdhetjük. Ha naponta (vagy többször) cserélünk fehérneműt, ruhát, a testszag eltűnik, és mindig frissnek érezzük magunkat.
*  Gondosabban kell foglalkoznunk viszont a testszagunk kezelésével, ha lelki okok (bosszúság, félelem) miatt fokozódik a mirigyeink kiválasztódása.
*  Az izzadságszag elnyomására a hónaljba parfümöt ne használjunk, mert a hónalj verejtékével elkeveredve kellemetlen szagú lesz. A túlzott hónaljizzadásnál legokosabb naponta kétszer megmosni a hajlatokat meleg vízzel és szappannal, majd szárazra törlés után dezodorálni. Napközben frissítő kendőt is használhatunk. (1995)