FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TEXTILTAPÉTA
     (tisztítása)
 
*  A textiltapétát legalább félévenként célszerű tisztítani. A tapétára rakódott por és más szennyeződés legkönnyebben a porszívó kefés részével távolítható el. A tisztítás megoldható tollseprűvel is, azonban a takarítás kevésbé lesz hatékony, mert a por egyik helyről a másikra kerül.
*  A foltos tapétát legjobb szalmiákszeszes vagy mosószeres vízben megnedvesített, jól kicsavart ruhával áttörölni. Ilyenkor az egész falfelületet ajánlatos tisztítani. De mielőtt a műveletet elkezdenénk, győződjünk meg róla, hogy a textilanyag színtartó-e, és a lemosás nem okoz-e egyéb károsodást a tapétán.
*  Ha a tapétára folt került, mielőbb el kell távolítani. Igen fontos a folt azonosítása, mert enélkül a folt kitisztítása nagyobb kárt okozhat, mint maga a folt. Ha a folt eredete ismeretlen, először mindig száraz habtisztítóval tisztítsuk. Ez legtöbbször eredménnyel jár.
*  Tisztításkor a textiltapétát sohase dörzsöljük, mert foltos marad. A foltokat is inkább csak óvatos nyomkodással távolítsuk el. Az erősen elpiszkolódott tapétát jobb nem tisztítani, hagyjuk érintetlenül a falon. Ha van rá lehetőségünk, azonos anyaggal cseréljük le.(1995)
 
TEXTILE WALLPAPER
     (cleaning)