FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TINTAFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A ruhán található foltot először vízzel nedvesítsük meg, majd csepegtessünk rá citromlevet vagy citromsavat, miközben tiszta ronggyal finoman dörzsöljük. Ezután a folt helyét meleg vízben mossuk ki.
*  Némelyik tintafolt úgy is eltávolítható, ha a foltot nyers tejben két órán át áztatjuk. A tejet elszíneződésekor cseréljük. Az átázott pecsétet meleg vízzel mossuk ki.
*  Szőnyegből a tintát legjobb tejjel eltávolítani. A tejet csepegtessük a pecsétre, 10 percig hagyjuk rajta, majd vattával, vagy itatóssal itassuk fel. A műveletet addig ismételjük, míg a szenny el nem tűnik. A felületet ezután vizes ruhával dörzsöljük át.
*  A bútorról a foltot itassuk fel nedves ronggyal, majd szalmiák és terpentinolaj egyenlő arányú keverékével távolítsuk el. Jól bevált és olcsó módszer, ha a fa felületét félbvágott citrommal áttöröljük.
*  Kézről a tintát legegyszerűbben citromlével vagy citromsavval mossuk le. Puha rongyra csepegtessünk annyit, hogy az átitatódjon, majd a foltot enyhén dörzsöljük le. Ha szükséges, ismételjük meg a tisztítást. Miután befejeztük a kezelést, mossunk kezet. (1985)