FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TOJÁS
     (feltörése)
 
*  A megmosott tojást vegyük a jobb kezünkbe, a közepét üssük a csésze vagy tál éléhez. Két hüvelykujjunkat illesszük a kapott repedésbe úgy, hogy körmeink egymással szemben legyenek, és kifeszítő mozgást végezve, a tojás fehérjét és sárgáját ürítsük az előkészített pohárba.Vigyázzunk, hogy a tojáshéj ne töredezzen be, mert csak nehezen tudjuk eltávolítani!
*  Ha a tojás jó, nem zavaros, nincs kellemetlen szaga, töltsük át a főzőedénybe. A következő tojással hasonló módon járjunk el. Így az esetleges romlott tojás a már feltörteket nem teszi használhatatlanná.
*  Amennyiben a sárgáját el kívánjuk választani a fehérjétől, a tojás tartalmát az egyik fél héjból a másikba öntsük át, miközben a fehérjét fokozatosan a tálba csurgatjuk. A műveletet addig ismételjük, míg a fehérje el nem fogy, és a sárgája tiszta nem marad az egyik fél héjban.
*  A szétválasztást egyszerűbben is elvégezhetjük, ha az egész tojást szűk tölcsérbe ütjük. A fehérje átfolyik a tölcsér nyakán, a sárgája egészben fennmarad.(1995)