FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TOJÁSRÁNTOTTA
     (készítése)
 
*  A tojásrántottát sokféle módon készíthetjük el. A legegyszerűbben úgy, hogy a tojások fehérjét és sárgáját villával összekeverjük, megsózzuk, és zsíron vagy vajon megsütjük. Sütés közben össze is keverhetjük.
*  A felvert tojásba önthetünk egy kis tejet vagy tejfölt is. Az előbbitől szaporább, az utóbbitól pedig könnyebb lesz. A kész rántottát hajtsuk össze és tálalás előtt egy kis forró vajjal locsoljuk meg.
*  Pehelykönnyű lesz a rántotta, ha a tojások fehérjét habbá verjük. Miután a tojást felütöttük, a fehérjét egyenesen a habverő üstbe csurgatjuk, csipet sót adunk hozzá (így könnyebb felverni). Amikor a hab már kemény, hozzákeverjük a sárgáját is, és megsütjük.
*  Igen ízletes a tojásrántotta hagymával. Mielőtt a felvert tojást a serpenyőbe öntenénk, a hagymát aranysárgára pirítsuk meg. A tojás egy-két perc alatt megsül.
*  Gazdagabbá tehetjük a rántottánkat, ha szalonnával készítjük, vagy vagdalt sonkát, gombát, sajtot keverünk a felvert tojáshoz, majd forró zsíron megsütjük.(1995)