FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TORTA
     (készítése)
 
*  Szebb lesz a tortánk, ha nem egy vastag lapot, hanem több vékonyat sütünk.
*  Könnyebb a tortát felszeletelni, ha a felső lapját helyreillesztés előtt felszeleteljük, így tesszük a krémrétegre. A fedőlapot csak ez után krémezzük és díszítsük. A krémben is meghúzhatjuk a szeletek határait, majd tegyük a hűtőbe, hogy megszilárduljon.
*  A tortadíszeket mindig a friss, még lágy krémbe nyomjuk, és hagyjuk megszilárdulni. A tortát sohase díszítsük túl, mert a túldíszített torta nem szép!
*  A torta bevonásához a közepes sűrűségű krémet használjunk. Ha a bevonat nem sikerült simára, akkor lapos kést mártsunk forró vízbe, és azzal simítsuk végig a tortát.
*  A tortamáz jobban tapad a tésztához, ha a tortát előbb enyhén belisztezzük.
*  Gyümölcstorták elkészítésénél ügyeljünk, hogy a töltelék ne áztassa át a tortalapot. Ezt elkerülhetjük, ha a gyümölcsréteg alá zsemlemorzsát, darált diót hintünk, vagy tojásfehérjével vastagon megkenjük a lapot.
*  Tortaszeleteléshez hosszú, éles kést használjunk. Ha forró vízbe mártjuk, szép, sima felületű szeleteket vághatunk vele.
*  A téglalap alakú házitortát könnyebb szeletelni. Ha középen vágjuk fel, és eltevés előtt a két végét összetoljuk, mindig egész tortát tálalunk, és nem szárad ki a széle.(1995)