FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TÜDŐGYULLADÁS
     (teendők)
 
*  Ha tüdőgyulladás tüneteit (magas láz, hidegrázás, gyakori köhögés) észleljük, azonnal forduljunk orvoshoz, hogy megállapítsa a betegség okát, illetve meghatározza a kezelés módját. Az idejében és megfelelően végzett kezelés viszonylag gyors gyógyulást eredményezhet. A tüdőgyulladást komolyan kell vennünk!
*  A megelőzés rendkívül fontos, mert a tüdőgyulladásnak súlyos szövődményei is lehetnek, tályog vagy légzési elégtelenség alakulhat ki. Ha pedig nem kerülünk idejében megfelelő terápiás gondozásba, akár végzetes is lehet. Normális esetben egy-két hét alatt meggyógyulhatunk, tünetmentessé válhatunk.
*  Az oki terápia mellett a tüneti kezelést sem szabad elhanyagolnunk. A betegség alatt feküdjünk ágyba. Tegyünk a mellkasunkra 2 óránként váltogatott állott vizes borogatást. Erős fejfájás esetén a fejünket borogassuk hideg vízzel. Magas láz esetén szedjünk lázcsillapítót. Lehetőleg könnyű és tápláló ételeket (tej, hús, tojás, tejberizs együnk.
*  A gyógyszerek szedését és a tüneti kezelést tünetmentesség esetén is csak akkor hagyjuk abba, ha az orvos teljes gyógyulást állapít meg.(1995)