FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TULIPÁN
     (hajtatása))
 
*  A tulipán a kertben legjobban a napos, levegős, szélvédett, fagymentes helyen fejlődik, és minden jobb kerti talajban megél. Számára a legkedvezőbb a sík vagy enyhe déli lejtésű terület.
*  A tulipánhagymákat szeptember közepétől október közepéig ültessük ki.
*  A talajt legalább egy hónappal előbb tanácsos 25-30 cm mélyen felásni, és érett istállótrágyát bedolgozni. Ha szükséges, az ültetési területet jól öntözzük meg, hogy átnedvesedjen.
*  A tulipán foltokban, csoportokban ültetve a legszebb, de telepíthetjük ágyásokba vagy sorokba, gyepszegélyen, ill. évelő virágok közé is. Ültetéskor a tőtávolság legalább 10 cm legyen, az ültetés mélysége pedig érje el a hagyma magasságának két és félszeresét.
*  A növény talaját rendszeresen lazítsuk, és ha kell, gyomtalanítsuk. Ha száraz a tavasz és a nyár, akkor öntözzük, hogy elvirágzás után a hagymák jól fejlődjenek. Őszi szárazság esetén is locsoljuk, különben a gyökerek a fagyokig nem erősödnek meg, és elpusztulnak. A hagymákat télen takarással védjük!
*  A tulipánokat ne hagyjuk két évnél tovább egy helyben, mert a hagymák hamar elsatnyulnak és gyengébben virágzanak. Ha a talajt kellőképpen előkészítettük, ott csak évek múlva következik a minőségromlás.1995