FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TŰZHELY
     (karbantartása)
 
*  A tűzhely állandó tisztítást igényel. Használat után naponta le kell tisztítanunk. A sütőt csak akkor, ha használtuk. Havonta egyszer azonban mossuk ki a belsejét a tepsikkel, rácsokkal együtt.
*  A gáztűzhelyt felül és oldalt, valamint a sütőt mosószeres vízzel mossuk le, de utána mindig töröljük át tiszta vízzel is. Ha a tűzhely foltos, az étel ráégett, ecetes sós ronggyal dörzsöljük le. A legmakacsabb szennyeződések is eltűnnek.
*  Ha főzés közben a tűzhelyre kifutott az étel vagy a tej, hintsünk rá konyhasót, a kellemetlen szag gyorsan elmúlik. Főzés közben érdemes nedves szivacsot kéznél tartanunk. A foltokat késsel vagy más kemény tárggyal ne kaparjuk, ne dörzsöljük, mert a zománc megsérülhet!
*  A modern villanytűzhely főzőlapjának tisztítását különös gonddal végezzük. Ha nagyon piszkos, súroljuk le finom fémgyapottal és ecetes sóz vízzel. A kerámialapos tűzhelyt viszont csak citrommal tisztítsuk. A lapot fél citrommal dörzsöljük be, majd hagyjuk állni, aztán mossuk le meleg vízzel.
*  A konyhai tűzhely öntöttvas lapját forró állapotban, szódás, szappanos vízzel mossuk le. Ha nem lett teljesen tiszta, ismételjük meg az eljárást. A rozsdát drótkefével távolítsuk el. A főzőlapot kenjük be grafitporral, nagyon szép fényt kap.(1995)