FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TŰZRAKÁS
     (szabadban)
 
*  A szabadtéri tűz helyét úgy jelöljük ki, hogy a lángot a széltől megóvjuk, és a tűz körül fekvő terület ne legyen kitéve tűzveszélynek. A szélvédőt kőből, gyeptéglából, földből alakítsuk ki.
*  A tűzrakás helyétől legalább 1,5 m-es körzetben minden gyúlékony anyagot (falevelet, gallyat) távolítsunk el. A száraz füvet tépjük ki.
*  Tűzgyújtáshoz száraz gyújtóst használjunk, mert csak száraz fával lehet tüzet gerjeszteni. Később már nedves tüzelőt is felhasználhatunk, ami égés közben kiszárad és meggyullad.
*  Száraz falevéllel ne gyújtsunk be, mert az nem ég, csupán nagy füstöt okoz. Annál jobb a fenyőfák elszáradt gallya és tűlevele. Nedves időben csak a fákról szedjünk száraz gallyakat.
*  Ha a tűz helyét kijelöltük, jöhet a tűzrakás. A fadarabokat úgy rakjuk, hogy közöttük elég hely maradjon a levegőnek. Először mindig az összegyűrt papírost helyezzük el, majd vékony, száraz fadarabokat tegyünk rá, ezt követően vastagabbat fektessünk a rakásra. Ha a farakás elkészült, a papirost gyújtsuk meg.
*  Tűzgyújtáshoz benzint, petróleumot és más gyúlékony segédanyagot ne használjunk, mert veszélyes, könnyen balesetet okozhat.Az égő tüzet vagy parazsat ne hagyjuk magára, legyen mindig kéznél víz. Zivatar közeledésekor pedig a tüzet azonnal oltsuk ki.
*  A helyszínről való távozás előtt szintén gondoskodjunk a tűz eloltásáról. Ilyenkor a tűzre öntsünk vizet, vagy pedig ásóval földet, ill. homokot hányjunk rá.2002.