FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
TYÚKSZEM
     (megelőzése)
 
*  A tyúkszem kialakulását megelőzhetjük, ha lábunk méretével és alakjával egyező lábbelit hordunk. Ellenkező esetben a szűk cipő nyomása vagy tág cipő dörzsölése helyén bármikor kialakulhat tyúkszem. Gyakran magától is megszűnik, ha a nyomást megszüntetjük felette.
*  Éles, hegyes tárggyal a tyúkszemet ne próbáljuk eltávolíttatni, mert sérülést okozhatunk magunknak. De legyünk elővigyázatosak a tyúkszemtapaszokkal és a speciális tinktúrákkal is. Ha ezek a szerek nem az elszarusodott bőrre kerülnek, kellemetlen gyulladást is okozhatnak.
*  A tyúkszemet legjobb szakorvossal vagy pedikűrössel eltávolítatni, de ha az alapvető okot (nem megfelelő cipő) nem sikerül megszüntetni, a panasz visszatérhet.
*  A tyúkszemet otthon is kezelhetjük, a fájdalmat csökkenthetjük. Az otthoni kezelés legjobb módszere, ha mindennap este és reggel meleg vízben áztatjuk a lábunkat, majd reszelővel vagy horzsakővel dörzsöljük a bőrkeményedést. Kezelés után mindig kenjük be a keményedést lanolinnal vagy hidratáló szerrel, hogy a bőr puha maradjon.
*  Hatékony a szalicilsavas kezelés is. Főleg a régi tyúkszem esetében érhető el vele jó eredmény. Egy–két heti (reggeli és esti) kezelés után a tyúkszem elhal, és könnyen eltávolítható. A szalicilsavas kenőcs vagy balzsam formájában vihetjük fel a megkeményedett bőrre.(1995)