FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÜVEGEZÉS
     (technikája)
 
*  Tisztítsuk meg az ablakkeret hornyát az üveg- és gittmaradványoktól, és kenjük le alapozóval. Célszerű ehhez a munkához bőrkesztyűt húzni.
*  Az ablakkeret hosszúságát és szélességét két-két helyen (fent és lent) mérjük le, majd az üveglapot 2-3 mm-rel kisebbre vágjuk. Így nem feszül meg, és csökken a törési veszély.
*  Vágáskor az üveget helyezzük újságpapírra vagy puha ruhára. Az üvegvágót a megjelölt helyen, vonalzó mellett, egyenletes nyomással az üveg teljes hosszában húzzuk végig. Ezután a bekarcolt üveget az asztal szélén a vonal mentén alulról végigkocogtatjuk, a felesleges részt óvatosan letörjük.
*  Az üveg behelyezése előtt az ablakkeret hornyát gittel töltsük ki. Az üveget helyezzük be a gittágyba, jól nyomkodjuk be, majd üvegszeggel rögzítsük. A hornyot gitteljük be, és a gittet simítsuk el úgy, hogy a tapaszfelület rézsútos legyen, az üvegszöget pedig teljesen elfedje.
*  Ha szorítóléces üvegezést alkalmazunk, a horony megtisztítása után gittel egyenletesen bevonjuk az ablakkeret hornyát, és ebbe helyezzük az üveglapot, majd az előzetesen leszedett szorítóléceket visszaszegezzük. A szegek beverésekor helyezzünk vastagabb kartonlapot az üveg felületére, így nem sérül meg.(1995)