FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ÜVEGRAGASZTÁS
     (otthon)
 
*  Minden esetben érvényes, hogy ragasztás előtt alaposan tisztítsuk meg az üveg ragasztandó felületeit, darabjait, mert a ragasztó csak tökéletesen tiszta, száraz és zsírtalan felületen köt. A ragasztáshoz a felületet legjobb oldószerrel zsírtalanítani.
*  Hogy jól sikerüljön a ragasztás, a darabokat először szárazon illesszük egymáshoz, ill. készítsük elő a ragasztást és a rögzítést.
*  Alapszabály, hogy mindig a kisebb darabot ragasszunk a nagyobbhoz. Ha több darabot kell összeragasztanunk, csak egy-egy kötés megszilárdulása után folytassuk a munkát.
*  Elmozdulás ellen minden esetben rögzítsük az összeragasztott darabokat. Használjunk fából támasztékot, rögzítsük ragasztószalaggal a darabokat stb.
*  Az üveg ragasztása során rendkívül körültekintően kell eljárnunk, mert a ragasztásra használt vegyszerek többsége mérgező, sőt sérülést is okozhat.
*  A ragasztót kézzel felhordani nem szabad. Ezzel még az igen kis helyen történő ragasztáskor se próbálkozzunk. Legcélszerűbb a ragasztót tubusból vagy más segédeszközzel (simítókéssel) rákenni a ragasztandó felületre. Az esetek többségében a jó ragasztás akkor jön létre, ha mindkét felületet bekenjük ragasztóval.
*  Ha felhordtuk a ragasztót, a két felületet illesszük és szorítsuk össze, majd rögzítsük a munkadarabokat mindaddig, amíg a ragasztó meg nem köt. A kitüremkedett ragasztót még megkeményedése előtt távolítsuk el.
*  A ragasztóréteg kötése általában szobahőmérsékleten végbemegy, de magasabb hőmérsékleten a kötési sebesség meggyorsul, illetve a kötés szilárdsága megnő.(2002)