FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VÉRFOLT
     (eltávolítása)
 
*  A friss vért csapvízzel is eltávolíthatjuk, de legjobb a híg, borkősavas kezelés. Forró vizet ne használjunk, mert a folt az anyagba sül és örökre megmarad. Csak akkor mossunk meleg vízben, ha a folt teljesen feloldódott.
*  A régebbi foltot szalmiákszesszel kevert meleg vízzel (egy liter víz, három evőkanál szalmiák) mossuk ki. Alkalmazhatunk heresó vagy peroxides öblítést is.
*  Ha a pecsét már nehezen jön ki, készítsünk pépes masszát keményítőből és ezzel dörzsöljük át a foltos részt, majd kellő vastagságban a pépet kenjük rá. Száradás után keféljük ki és csapvízzel öblítsük. Amennyiben nem tűnt el egészen, az eljárást újból ismételjük meg.
*  Ha gyapjúholmira került a vér, először langyos sós vízben (egy liter víz, öt evőkanál só) áztassuk, majd langyos vízben megfelelő mosószerrel mossuk ki. Az ammóniát mellőzzük.
*  Pamut, len, kender anyagot hideg szódás vagy sós vízben áztassuk, utána langyos vízben, lúgos szappannal mossuk. Hígított hydrogén-peroxiddal fehérítjük.
*  A foltos szövetet, műselymet sós vízzel nedvesítsük be, és langyos szappanos vízzel öblítjük.
*  Szőnyegről a vért azonnal itassuk fel nedszívó kendővel vagy papírzsebkendővel, és a helyét ecetes ruhával dörzsöljük tisztára. Ha ez nem segít használjunk szőnyegsampont.(1985)