FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VETŐMAG
     (beszerzése)
 
*  Jó és bő termés, szép dísznövény csak kifogástalan vetőmaggal érhető el. Ezért mindig szavatolt minőségű, ellenőrzött, friss vetőmagot vásároljunk, lehetőleg szaküzletben. Kerüljük a kétes eredetű magok beszerzését!
*  Ne kísérletezzünk a kertben termelt magokkal sem, mert csalódás érhet bennünket. Otthon csak olyanokat termeljünk, melyek különlegesek, ritkaságok, nehezen szerezhetők be. Különösen a hibridek továbbszaporítása céltalan, mert meg sem közelítik az eredeti növény tulajdonságait.
*  A kétes értékű, ismeretlen eredetű magvakat vetés előtt mindig csíráztassuk, mert csak a csíráztatási próba deríthet fényt arra, hogy a kérdéses magokat érdemes-e elvetni. Ha nem ellenőrizzük ezeket, előfordulhat, hogy nem kelnek ki, és a vetést meg kell ismételni. Az ilyen vetés már nem hoz jó termést!
*  A magokat felhasználásig eredeti tasakjukban, bontatlanul, a saját termésű magokat légmentesen záró edényben, hűvös, száraz helyen tároljuk. A hideg mínusz 5 fokig nem árt nekik. 18-20 fok fölött viszont csökken a csírázóképességük. Régi, lejárt szavatosságú magokat legjobb kidobni. (1985)