FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VITORLAVIRÁG
     (gondozása)
 
*  Kolumbia trópusi őseredejeiből származik. Hazánkban az illatos fajtája a legkedveltebb. Igénytelen szobanövény. A lakásban 60-80 cm magasságra is megnőhet. Kedvező körülmények között valamennyi virágzata hat hétig is diszítheti szobánkat.
*  Egész nyáron félárnyékos vagy árnyékos, közvetlen napfénytől mentes helyet kíván. A szoba hőmérséklete nyáron 18 C fok körül, télen legalább 14-15 C fok legyen.
*  Rendszeres öntözéssel télen-nyáron tartsuk nedvesen a földjét. Csak október és január közötti nyugalmi időszakban kíván kevesebb vizet. Melegben viszont a lombozatát is érdemes permetezni, de a virágokra sohase kerüljön víz, mert megfoltosodhatnak. Kora tavasztól késő nyárig kéthetente tápoldatozzuk.
*  Ha hullanak a levelei, a növényt bőségesen öntözzük, mert a levélhullás vízhiányra utal. Ha pedig sárgulnak a levelek, fény- vagy tápanyaghiány következménye. Mindig távolítsuk el a sérült leveleket és az elhervadt virágzatokat.
*  A fiatal növényt éventként, márciusban ültessük át, amint megindul a hajtásfejlődése. Átültetéshez laza, tőzeg alapú földkeveréket használjunk.
*  Tőosztással szaporítjuk. Átültetéskor válasszuk szét az idősebb növény tövét, és ültessük egyenként cserépbe.Így új növényeket nyerünk.
*  Száraz környezetben a pajzstetvek és a takácsatkák lephetik el, és károsíthatják a növényt. (2002)