FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VÍZCSAP
     (karbantartása)
 
*  Ha a vízcsap tömítése elhasználódik (elkopik, megkeményedik), és a kifolyócső állandóan csepeg, a tömítgyűrüt cseréljük ki.
*  Javítás előtt zárjuk el a legközelebbi elzáró csapot, és a vezetéket víztelenítsük. Megfelelő villáskulccsal csavarjuk ki a szelepet a csapból, majd az óramutató járásával ellentétes irányban távolítsuk el a tömítőkorongot rögzítő hatszögű anyát. Ha szorul, öntsünk rá meleg vizet. Ezután vegyük le az elhasznált tömítést a szeleptányérról, a szelepfészket pedig tisztítsuk meg.
*  A régi helyére mindig megfelelő méretű tömítést tegyünk. Ha nincs megfelelő tömítőkorongunk, akkor egyszerűen fordítsuk meg a régit. Jó ideig átmeneti megoldás lehet. A hidegvízcsapot legjobb puha gumival, a meleget pedig bőrrel tömíteni. Vegyük figyelembe, hogy a csapok általában félcolos korongokkal záródnak.
*  Ellenőrizzük a szelepházban a szelepülést is. Távolítsuk el a lerakódott szennyeződéseket, mert enélkül az új gumikorong nem lesz képes tökéletesen zárni. Hogy elkerüljük a szelepülés kopását, a tömítést már akkor cseréljük ki, amikor a csap elzárásához nagyobb erő szükséges.
*  A javítás végén feltétlenül ellenőrizzük a csap tömítettségét! (1985)