FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VÍZKŐ
     (eltávolítása)
 
*  A zománcozott és rozsdamentes felületű, valamint porcelán edényeken keletkezett szilárd vízkövet eltávolíthatjuk, ha az edénybe 20%-os ecetet teszünk és 12 órán át benne hagyjuk.
*  Ha alumíniumedényen képződött a vízkő, borkősav telített oldatával szedjük le, úgy, hogy a borkősav néhány órán át áztassa az edény falát.
*  A vízcsapokra lerakódott vízkövet citrommal és ecettel tisztíthatjuk meg. A citrommal vagy citromlével jól dörzsöljük be a csapot, várjunk egy kicsit, majd a csap forgatógombját mozgassuk meg, a lerakódásokat pedig dörzsöljük le. Ha ez nem segít, a csapot ecettel átitatott ronggyal csomagoljuk be, és legalább hat órán át áztassuk.
*  Ha a zuhanyzórózsa vált vízkövessé, a rózsát csavarjuk le és egy napra tegyük egy ecetes vízzel teli edénybe. A vízkő leoldódik, de a lyukakat tűvel egyenként ki kell tisztítanunk. A kevésbé elhanyagolt rózsa esetében a citrom is jó.
*  A vízkövet oldás nélkül, szárazon ne próbáljuk kaparással, vakarással, csiszolással stb. eltávolítani, mert kárt okozhatunk az edényekben, csapokban stb. Sósavval se próbálkozzunk, mivel a fémeket megtámadja és tönkreteszi. (1985)