FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VONTATÁS
     (kötéllel)
 
*  Rugalmas és szilárd vontatókötéllel vontassunk. Ajánlatos műszálas vagy kenderkötelet használni. Drótkötelet és láncot is alkalmazhatunk, azonban ezek fokozott óvatosságot kívánnak a vezetésnél.
*  A kötelet csak a gyárilag kialakított szerkezethez erősítsük. Ha ilyen helyet nem találunk, a kötelet az alváz vagy futómű erős részéhez rögzítsük. A gépkocsi lökhárítójához vagy más, könnyen deformálódó részekhez semmiképp ne kössük!
*  Vontatás közben a kötél mindig legyen feszes, különben a vontatás nem lesz egyenletes, a kötél rángatni fog, könnyen elszakadhat. A vontató kocsit kettes vagy hármas sebességfokozatban üzemeltessük, egyenletes haladását, a kötél feszességét fékezéssel szabályozzuk.
*  Vontatáskor lehetőleg a vontató nyomvonalában haladjunk, és figyeljük a vontató jármű előtti utat, illetve mozgását. Növeli a vontatás biztonságát, ha a vontató tükréből is figyelemmel kísérjük a vontatott kocsi haladását.
*  Vontatáskor mindkét kocsin kapcsoljuk be a vészvillogót, és tegyük az ablakba az elakadást jelző háromszöget. Ha a vontatott kocsi kormányzáras, feltétlenül kapcsoljuk be a gyújtást, nehogy a kormányzár bekattanjon.(1985)