FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK | ELÉRHETŐSÉG
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
VISSZAPILLANTÓ TÜKÖR
     (beállítása)
 
*  A gépkocsi külső és belső tükreit úgy állítsuk be, hogy a kilátás hátrafelé minden esetben biztosítva legyen, és a lehető legkisebb holttér keletkezzék. Fontos, hogy a tükrök azonos kicsinyítésűek legyenek!
*  Ha rosszul állítjuk be a külső tükröt, többet mutat a saját kocsi oldalából, mint a hátsó térből. Az a jó beállítás, ha a tükörben a gépkocsi hátsó része épp hogy csak látszik.
*  Ha enyhén domború (konvex) külső tükröket használunk, vegyük figyelembe, hogy ezek csak feltételesen alkalmasak a mögöttünk haladó járművek követési távolságának meghatározására. Előnyük viszont, hogy holtterük harmadrésze a sík tükrökének.
*  Éjszakai vezetésnél a vakítás elkerülésére a belső tükröt úgy állítsuk át (ha van ilyen lehetőség), hogy a mögöttünk haladó gépkocsi fényszórója ne vakítson el. Ha a tükör nem állítható, akkor átmenetileg fordítsuk el, majd újból állítsuk vissza. A vakítás kivédésére alkalmazhatunk fényelnyelő tükröket is.
*  A tükrök használatakor is alapkövetelmény, hogy előzésnél és sávváltoztatásnál alaposan tekintsünk körül. Ne bízzuk magunkat csak a tükrökre, mert veszélyes meglepetések érhetnek bennünket!(1995)