FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ZÖLD TEA
     (készítése)
 
*  A zöld teát lényegében ugyanúgy készítjük, mint az elterjedtebb fekete teát. A két tea közötti különbség nem elkészítésének módjában, hanem kizárólag a leszedett tealevél feldolgozásában van. A zöld tea világos, zamatos, fanyar ízű. Élvezetes zöld teát csak friss leveles teából és friss vízből nyerhetünk.
*  Ha igazi teát akarunk készíteni, legalább két edényt kell használnunk. Az egyikben a vizet forraljuk, a másikbana teafüvet forrázzuk. A kész teát innen öntjük át a csészékbe. A második edény lehetőleg üvegből, vagy porcelánból legyen.
*  Mielőtt a teát elkészítenénk, a teáskannát meleg vízzel jól öblítsük ki, majd csészénként egy teáskanálnyi teát tegyünk bele és (csészénként) 2 deci kb. 80 C fokos vízzel forrázzuk le. A víz hőfoka ne legyen magasabb, mert a benne lévő természetes anyagok (antioxidánsok) károsodhatnak. A leforrázott teát 4 percig hagyjuk állni, azután szűrjük le és öntsük a csészékbe. Tovább ne áztassuk, mert a tea csersav ízű lesz!
*  A zöld tea ízesítés nélkül a legkellemesebb, és aromája is így élvezhető legjobban, de ízesíthető mézzel, cukorral, tejjel is.(2005)