FŐOLDAL | RÓLUNK | KAPCSOLAT  | PARTNEREK |
KÉPTÁR
 
 
 
Copyright 2000 Your Web Page  Inc. Tausz Design Studió
YOUR VERY NICE
SLOGAN GOES HERE...
Házi praktikák
      Tippek
témakörök
knol.google
wikipedia
társoldalak
tartalomjegyzék
jelenleg
lexikonok
receptek
érdekességek
otthon
hírlista
 
A    B   C    D
E    F    G   H
I     J    K    L
M   N   O   P
R    S    T   U
V    W   Z   ZS
 
online
websas.hu
FOMOZAIK
Valósítsa meg álmait
fotómozaikkal!
KERESSE ITT
ZSÍRFOLT
     (eltávolítása)
 
*  Könnyebben oldódó zsírfoltok (vaj, olaj, sertészsír) esetében benzin vagy terpentin a legjobb oldószer. A tisztítandó ruha alá fehér itatóspapírt teszünk, és az oldószert a foltra csepegtetjük. Még mielőtt az oldószer elpárologna, szórjunk rá keményítőt vagy krétaport, amivel megakadályozzuk a folt körüli keretképződést. Egy kis idő múltán az anyagot rázzuk ki vagy keféljük le.
*  A tisztítás úgy is megoldható, hogy magát a foltot és környékét vízzel benedvesítjük, majd a pecsétet átitatjuk benzinnel, letakarjuk itatóspapírral és rávasalunk. Ha kell, a műveletet megismételhetjük.
*  A gyapjúszövetből is kivehetjük a zsírfoltot benzin és búzalisztből vagy keményítőből készült péppel. A pépet rákenjük a foltra, ha megszáradt, lekeféljük.
*  Bársonyból a pecsétet legkönnyebben terpentinnel lehet kiszedni. Pár csepp terpentint a foltra csepegtetünk, majd puha ronggyal addig dörzsöljük, míg el nem tűnik. A dörzsölés ne legyen erős!
*  A zsírfoltot a szőnyegből benzinnel távolíthatjuk el: itassuk át, szórjunk rá hintőport vagy keményítőt, majd finoman dörzsöljük a foltot, hagyjuk megszáradni. Végül porszívózzuk ki a szőnyeget.(1995)